Budgetbeheer

/Budgetbeheer
Budgetbeheer

Voor iedereen

Wanneer uw financiën niet overzichtelijk zijn, heeft dit veel invloed op uw dagelijkse leven. Het uit handen geven van uw financiële zaken kan veel rust geven. Hierdoor kunt u weer energie steken in belangrijke dingen zoals bijvoorbeeld uw gezin en (het vinden van) werk.

Iedereen van 18 jaar of ouder die moeite heeft met het beheer van zijn inkomsten en uitgaven kan budgetbeheer aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een inkomensdaling als gevolg van ontslag of bij het hebben van wisselende of onregelmatige inkomsten. Maar ook door bijvoorbeeld ziekte of andere langdurige omstandigheden. Wanneer u kiest voor budgetbeheer, regelen wij uw inkomsten en uitgaven.

  • Overzicht in uw financiële administratie

  • Beheren van inkomsten en uitgaven

  • Inkomen optimaliseren

  • Vaste lasten verlagen

  • Brengt rust in uw leven

Budgetbeheer

Waar zorgt budgetbeheer voor?

Wij zorgen voor de betaling van uw vaste lasten. Uw inkomen wordt gestort op een aparte rekening. Op basis van een budgetplan krijgt u een week- of maandbedrag voor dagelijkse uitgaven. Hierdoor wordt de kans op betalingsachterstanden of nieuwe schulden kleiner.

Soms stelt een schuldeiser budgetbeheer daarom als voorwaarde. Maar ook om in aanmerking te komen voor een schuldenregeling is budgetbeheer vaak verplicht. Tevens kijken wij samen met u hoe we eventueel het inkomen kunnen optimaliseren en de vaste lasten kunnen verlagen.

Budgetbeheer heeft verschillende voordelen:

  • er ontstaat duidelijkheid in uw financiële situatie
  • er is zekerheid over het betalen van de vaste lasten
  • schulden worden voorkomen

Budgetbeheer aanvragen

Wanneer budgetbeheer voor u de oplossing is, kunt u zelf contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u doorverwezen worden door maatschappelijk werk of andere hulpverlenende instanties. Wij komen langs voor een kennismakingsgesprek om uw situatie te bespreken.

De kosten voor Budgetbeheer bedragen 6% van het netto inkomen met minimum van € 75,- per maand exclusief btw.

Contact